IPL tartós / végleges szőrtelenítés

Előnyök

Az IPL szőrtelenítés előnye, hogy igazán hosszú távra szól és rendkívül hatékony. Végleges szőrtelenítésnek is nevezik, de garantáltan 3-5 évre szóló tökéletes eredményt biztosít. Az IPL szőrtelenítéssel rengeteg időt, energiát és pénzt spórolhatunk meg magunknak, a kezelés után pedig átengedhetjük magunkat a kényelemnek, mivel a kezelt területeken jó ideig nem kell a szőrtelenítéssel foglalkoznunk.

 

És milyen végeredményt kapunk?

 

Sima, puha és bársonyos bőrt. Mindamellett, hogy szőrtelenít, megfiatalítja a bőrünket, eltünteti a szeplőket és halványítja a ráncokat. Alkalmazásával bőrünk megújul és sugárzóvá válik!

 

Működési elv

Az IPL lézer csak az anagén (éppen aktív növekedési szakasz) fázisban levő szőrszálaknál hat. A különböző testtájakon ezen fázisban levő szőrszálak aránya más és más. Ezért a kezeléseket bizonyos időközönként, ami általában 5-8 hét, ismételni kell.

A szőrszálak pigmentjei a lézer által kibocsátott meghatározott hullámhosszú fényt elnyelik, ez hővé alakul és levezetődik a szőrtüszőbe, ahol a mátrixsejt ennek következtében elhal, a szőrszál leválik és kb. 2 hét alatt kihull. A mátrixsejt felelős a szőr folyamatos növekedéséért. A szőrtelenítés következtében a szőrszál helyén már csak piheszőr (lanugo) nő.

Világosszőke és ősz hajszálak esetében sajnos nem működik az IPL, mivel túl kevés a pigment ahhoz, hogy a fényt elnyelje.

 

Szőr növekedési fázisai

Anagén szakasz: a mátrixsejt aktív, ebben a fázisban a szőrszál folyamatosan növekedik. Ekkor hatásos az IPL.

Katagén szakasz : a szőrnövekedés leáll, a szőrtüsző sorvadni kezd, a hagyma kezd leválni a kötőszövetről, nincs folyamatos kapcsolat, ez az átmeneti fázis. Ekkor az IPL nem hatásos.

Telogén szakasz: a szőrszál kilökődik, a tüsző nyugalmi/alvó állapotba kerül. Ekkor az IPL nem hatásos.

 

Mit tud a mi IPL készülékünk?

A kíméletesebb kezelés érdekében a kezelőfej hűthető, hogy a fájdalmat minimálisra csökkentse.

A kezelőfejen kijövő fényt zafírkristály töri meg az egyenletes kibocsátás érdekében, így a régebbi technológiájú gépekhez képest kivédi a túlzott megégést, károsodást. A kibocsátott fény ereje pedig nem ingadozik szélsőségesen, hanem végig stabil marad.

A reflektorkamra 24K arannyal van bevonva, ami elnyeli az ultraibolya fénysugarakat, hogy azok ne károsítsák a bőrt.

III. generációs IPL géppel dolgozunk, a kibocsátott energia sűrűsége 50 J/cm2, ennek következtében a világosabb szőrzet is kezelhető, illetve a nagy teljesítmény miatt a kezelés hosszú távú hatékonysága garantált.

A tökéletes kivitelezéshez pedig elengedhetetlen a megfelelő szaktudás és a professzionális felhasználás, amit szakképzett kozmetikusunk biztosít.