Kérdéseid merültek fel?

A gyantázás a szőrzet nem végleges eltávolítása más néven epilálás, ahol a szőrzetet hagymájával együtt távolítjuk el. A téveszmékkel és rossz tapasztalatokkal ellentétben nem jár olyan nagy szenvedéssel és megpróbáltatással, mint, ahogyan az hírlik róla. Ha szakértő kezek végzik, akkor maradjunk inkább a kellemetlen jelzőnél, de ez is csak a tényleges tépés pillanataira korlátozódik. Megfelelő elő és utóápolással és otthoni instrukciókkal hosszú időn át tartó kellemes bársonyos simaságra számíthatunk, ami azért a pár pillanatért messze kárpótol minket.

Ha első alkalommal jössz, akkor kellő időt szánunk rá, hogy megválaszoljuk felmerülő kérdéseidet, eloszlassuk aggodalmadat, félelmeidet.

Miért javasoljuk a gyantát a borotvával szemben

Mert 2 nap helyett akár 2 hétig is sima, mert nem ég és viszket másnap, mert ritkábban kell vele foglalkozni, mert sokkal kíméletesebb a bőrhöz,mert megfelelő ápolással sokkal kisebb a fertőzés veszélye, mert a szőrök nem erősödnek és sűrűsödnek, hanem ritkulnak és vékonyodnak, mert össze sem hasonlítható az érzés, de aki már kipróbálta az tudja.

Mekkora szőrrel lehet jönni?

A gyantázáshoz legalább fél cm hosszú szőrrel érdemes jönni, az ideális az 1 cm. Ez már elég hosszú ahhoz, hogy a gyanta meg tudja ragadni. Ennél hosszabb is lehet, de ha túl hosszú, az fájdalmasabbá teszi a gyantázást így előtte le kell vágni megfelelő hosszúra a szőrt. Borotválás után kb. 3 hétig érdemes növeszteni, akkor éri el az ideális hosszúságot.

Milyen előkészületek szükségesek?

Mindenképp gyere tisztán, esetleg helyi tisztálkodás is megoldható. Célszerű egy kis bőrradírral le letisztítani az elhalt hámsejteket előző nap, vagy előző fürdéskor, illetve testápolóval bekenni. Nyugodtan lehet jönni, krémesen, testápolósan, dezodorosan, hisz gyantázás előtt megtisztítjuk a területet.

Mennyire kell félni ettől az egésztől?

Kérünk, hogy ne félj, ha először jössz, mert nincs mitől. Ha félsz, az adrenalin, ami a keringésedbe kerül erősíti a fájdalomérzetet és ez csak ront a helyzeten. A félelemmel legalább várd meg amíg elkezdjük, aztán eldöntheted, hogy tényleg félni akarsz-e. Jó kezekben leszel, emiatt nem kell izgulni. Úgy készülj, mintha baráti találkozóra, vagy fodrászhoz mennél. Nem fog semmi borzasztó történni, a legjobb kezekben leszel és mindent megteszünk, hogy végignevesd az egészet. Az tény, hogy az első alkalom a leghúzósabb, feltéve, ha a későbbiekben nem iktatsz közbe borotvát, epiláló krémet. Aztán amikor már szinte piheszőrök nőnek, és ritkán csak foltokban nőnek a szőrök a rendszeres gyantázás következtében, akkor biztos csillognak majd a szemeid.

Nagyon szemérmes vagyok…

Ez teljesen természetes. Az emberek nagy része szemérmes ilyen helyzetben, mivel nem mindennapos dolog. Aztán ez minden egyes alkalommal csökken a megszokás, bizalom és közvetlen viszony következtében. Nem kell aggódni, ha fent szeretnéd hagyni a bugyit, azt is lehet, de van nagyon helyes eldobható bugyink, ami rajtad maradhat közben, és mindig csak az éppen gyantázott részt takarjuk ki.

Mennyire fáj a gyantázás?

Ezt embere és szőrzete válogatja. Mindenkinél más a fájdalomérzet, de egyik esetben sem elviselhetetlen inkább kellemetlen. Hogy egyáltalán nem fáj, azt nem mondanám, de van pár jól bevált technika, trükk, és mindig találunk újakat, amivel csökkentjük, enyhítjük a fájdalmat. Ne arra készülj, hogy fájni fog. Mindenképp fontosak a gyors, szakértő kezek jó anyagok.

Nőknél célszerű a menzesz utáni napokra tenni az időpontot, akkor jobb a szervezet fájdalomtűrő képessége illetve fogyó hold idején könnyebb az elengedés.

Ha szükségesnek érzed, a gyantázás előtt 2 órával be lehet venni fájdalomcsillapítót, ami jelentősen enyhíti a fájdalmat.

Mire kell számítani?

Először megtudsz mindent, amire kíváncsi vagy, megnézzük a bőrödet, elmagyarázom a folyamatot, majd, ha felkészültél jön a gyantázás megfelelő előkészítéssel és utóápolással.

Érzékeny a bőröm, szőrbenövésre hajlamos vagyok?

Mindenre van megoldás, speciális anyagok, de itt kiemelt fontosságú az otthoni ápolás is. Nem kell megijedni ez nem jár nagy kötöttségekkel, csak, napi  pár perc elfoglaltság. Ha eljössz, megtudhatod a részleteket.

Mi van, ha kifejezetten erős a szőrzetem?

Semmi gond nincs, hiszen a gyanta erre lett kifejlesztve. Valószínű erre rásegített a borotválás is, de még az erős szőrzetet is jól lehet gyantázni, az eredmény ugyanaz. ha elszántad magad, akkor érdemes kitartani a gyantázás mellett, hiszen a szőrök ritkulni, gyengülni fognak, amit a borotválással persze bármikor tönkre lehet tenni.

Férfiaknál mi van, ha közben beáll a merevedés?

Semmi gond nincsen, bár ez semmilyen erotikus szolgáltatást nem tartalmaz. Persze előfordulhat a merevedés, hiszen ’ott’ matatnak, de ettől senki nem fog bepánikolni, hiszen ez egy teljesen természetes esetleges reakciója a szervezetnek. Azért elég kicsi az esélye, mert a figyelmet és a kezeket is lefogja kötni a gyantázás, mivel sokszor be kell segíteni megfogni, tartani a dolgokat. Szóval, nem kell zavarba jönni, elpirulni, ha mégis megtörténik, nem kell azonnal elhagyni a szalont és nem is fogok sikítani, esetleg perverznek tartani.

Milyen gyakran kell járni?

Kb. 3-4 hetente érdemes jönni, de az idő előrehaladtával lehet nyúlik az időintervallum, mivel lassabb lesz a szőrnövekedés. Semmiképp nem javasolt a borotválás, mert az rontja a hatást és nem lehet tartós eredményt elérni.

Bejelentkezés?

Mindenképp szükséges előre egyeztetni időpontot. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ne kelljen hetekig várnod egy időpontra ezért folyamatosan bővülünk, hogy meg tudjunk felelni a növekvő igényeknek. A biztonság kedvéért nem árt, ha időben bejelentkezel.

Üzenet formájában vagy telefonon lehet időpontot egyeztetni a +36 30 4175790-es számon. Ha épp nem vennénk fel, mindenképp visszahívunk.

 
Nem találsz választ a kérdésedre? Írj nekünk és mi válaszolunk!