Gyanta fajták

Amivel dolgozunk

Hónalj és intim területen kizárólag spatulás gyantával szőrtelenítünk, aminek természetesen megvan az oka. Amit mi használunk az egy speciális, intim területre kifejlesztett elasztikus filmgyanta, aminél jobbat egyszerűen nem találtunk. Ebben a gyantában minden tulajdonság egyszerre összpontosul. Vékony rétegben felvihető, melynek következtében csökken a melegérzet a bőrön, így sokkal kíméletesebb vele a munka, ugyanakkor kellően rugalmas is, hogy még a nagyon vastag szőrszálakat is gyengéden ragadja magával. Színe natúr, enyhén átlátszó, természetes összetevői gyengéden ápolják a bőrt.

A gyantázás egy féltartós szőrtelenítési eljárás, ahol a szőrök eltávolítása gyökerestől történik.  A szőr növekedési ciklusától függően 2-8 héten belül nő ki újra. Rendszeres gyantázás következtében a szőrök egyre vékonyabbak,  növekedésük egyre lassul. Több féle gyanta és gyantázási mód ismert, mely függ a gyantázandó testrésztől és a szőr vastagságától is. Először is vannak a hideg és meleg gyanták, az utóbbi használatához értelemszerűen melegítés szükséges.

A gyanták legtermészetesebb képviselője a cukorgyanta, melyet hidegen és melegen is használnak, ez kozmetikus-, illetve gyártófüggő. Felmelegítés esetén gyanta lehúzócsík szükséges. A cukorgyanta használata több száz éves múltra tekint vissza. Előnye, hogy teljesen természetes összetevőkből áll. Megfelelő recepttel otthon is elkészíthető, könnyen lemosható, felmelegítés nélkül használható, mely csökkenti a bőrirritációt.

Meleg gyanta fajták

  • lágy gyanták – vékonyabb rétegben felvihető spatulával vagy görgős gyantapatronnal és gyanta lehúzócsíkkal távolítható el; alkalmazási terület főleg karok, lábak, has, bikini vonal férfiaknál lábak, karok, felsőtest(nagyban függ a szőr vastagságától és a bőrtípustól)
  • kemény gyanták– vastag rétegben felvihető, spatulával vagy görgős gyantapatronnal, az utóbbi esetében eltávolítás lehúzócsíkkal; patronos megoldás az érzékeny bőrűek részére a vékonyabb szőröknél is (karok, lábak, has, bikini vonal); spatulás alkalmazásnál lehúzócsík nélkül távolítható el, kifejezetten az erős szőrzet eltávolítására( intim, hónalj, használják még szemöldök, áll, bajusz)

Sokféle gyanta van forgalomban, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Vannak kifejezetten érzékeny bőrűeknek kifejlesztett gyanták (titándioxidos, azulénes stb.), van, hogy a normál gyantákat dúsítják gyógynövénykivonatokkal, illóolajokkal egyéb adalékokkal a kímélőbb hatás érdekében(levendulás, szerecsendiós, púderes stb.) illetve vannak speciális területre kifejlesztett gyanták (intim, férfi stb.) egyesek alacsonyabb hőmérsékleten alkalmazhatók, a bőr kímélése végett.

A vállalkozó kedvűek bátran kísérletezhetnek otthon, bár némely terület próbára tehet minket ezért nem árt megkeresni egy szakembert.

Tipp
Az intim területeket legkíméletesebben a spatulás gyantákkal lehet szőrteleníteni, nem árt megkérdezni a kiszemelt kozmetikust, hogy mivel végzi a szőrtelenítést.
thebestmagy