A nőies férfi

A nőies nő
augusztus 4, 2015
A macsó férfi
szeptember 7, 2015
Mutasd az összeset

A nőies férfi

Az előző levelekben a nő két pólusát, a férfias nőt és a nőies nőt veséztük ki. Most pedig jöjjön a férfi két pólusa, és azon belül kezdjük a kisebb halmazzal a nőies férfival. Azt már az elején tisztázni szeretném, hogy a nőies férfi egyáltalán nem azt jelenti, hogy külsőre nem férfias emberről van szó, vagy esetleg homoszexuálisról. Nem, ez csupán annyit takar, hogy a nőies férfi a párkapcsolataiban általában átadja az irányítást, a vezető szerepet a párjának, a nőnek.

 

Hogyan lesz valakiből nőies férfi?

Ahogy az előző írásokból is látszik már, hogy a viselkedési mintáink gyermekkorban alakulnak ki, attól függően, mit látunk, hallunk magunk körül és hogyan bánik velünk a családunk, és a közösség. Szülői behatásra egy férfi két irányba tud fejlődni: a dac és a megadom magam irányába, és ettől a döntéstől függ, hogy nőies, vagy férfias férfi válik-e belőle.

A nőies férfi a megadom magam kategória, először az anyjának adja meg magát, aki nem nagyon tűr ellentmondást. Kulcsfontosságú az első 1-2 év, sőt az első pár hónap újszülöttkorban. A nőies férfi anyja általában ösztönösen önző és önmagára figyel. Például amikor sír a gyerek, akkor kezdődik az első törés, hogy sokszor nem veszi fel egyből. Létezik ugyebár az a közhiedelem, hogy hagyjad sírni, mert csak “rafkózik, hisztizik” a gyerek.

Egy újszülött gyerek nem rafkózik, csak az anyja közelségére vágyik. Az első hónapok elég nagy önfeláldozást kívánnak az anya részről, és a nőies férfi anyja ezt nem hajlandó beleadni és ezzel betöri a gyereket. A gyerek megtanulja, hogy az ő kívánsága nem hallgattatik meg, nem az van amit ő akar, hanem az, amit az anya akar, ezért megadja magát. Ezáltal ők nagyon jó, szófogadó gyerekek tudnak lenni, ahová teszed, ott marad.

Nem apellál sokat, mert erről is ez a fajta anya leszoktatja, hogy reklamáljon vagy kiakadjon. Lehet hogy néha még kibukik vagy kitör belőle a saját kis védelme meg énje, de olyankor is csak összeomlani tud, mert nem kapja meg a kellő tiszteletet az anya részéről. Innentől kezdve megtanulja, hogy a nőnek be kell hódolni, hiszen a nő mindent jobban tud és emiatt sokszor a nő irányítja az életét.

A fő motívum, amire építi az életét: “Nem vagyok képes megteremteni a saját életem, nem vagyok képes magam felépíteni, jó az ami van. Nagyon pici léptekkel talán tudok haladni, de az a fontos hogy a társamnak minden jó, minden a legjobb legyen.”

A magára vett apamintától is lehet nőies egy férfi. Attól függ, hogy milyen terheket vesz magára a gyermek. Ha a szexuális energiák megvannak bomolva, esetleg felcserélve a két fél között, tehát nem elég maszkulin a maszkulin, és nem elég feminin a feminin, benne is megbomlik az egyensúly. Vagyis ha zavaros, vagy gyenge egy szülő, akkor azokat a mintákat veszi át a gyermek tudat alatt.

Milyen pozitív oldalai vannak a nőies férfinak?

Igaz, hogy a nőies férfiak nem sugároznak kellő erőt, viszont nagyon jól működtetik a jobb agyfélteküket. Nagyon kreatívak, nagyon intuitívak, nagyon nőiesek és nagyon érzékenyek, emiatt nagyon jó családapák tudnak lenni, mert gondoskodóak. Nem hagynak cserben, kevésbé hajlamosak félrelépésre, sokkal családcentrikusabbak tudnak lenni mint egy férfias férfi, akit eleve a vére hajt.

Ha elkezd dolgozni magán egy nőies férfi, akkor az út elején kijön belőle az elfojtott agresszió, hiszen ekkor kezdi feldolgozni az elnyomott gyerekkorát. Kijön a tehetetlenség a gyermekkel kapcsolatban, a félelem attól, hogy ő is az apja agresszív viselkedés mintáját fogja átvenni.

Ellenben nagyon kimutatják az érzéseiket a nő iránt, szeretik minden jóval elhalmozni és a tenyerükön hordani. Sokkal romantikusabbak, viszont nagyon sok elfojtásuk van, emiatt belülről őrlődnek. A problémákat és gondokat nagyon jól benyelik, és kifelé igyekeznek szépet mutatni.

Igaz, emiatt sokan hajlamosak a depresszióra és olyankor átmennek önzőbe. Nem érdekli őket a környezet, “depi van és kész”, nincs kiút, és erejük sincs ebből kijönni. Ha próbálsz rajta segíteni, akkor lehúz magával a depresszióba. “Minek élek, csak a terhetekre vagyok”, stb.

Hogyan lehet ösztönözni a fejlődésre?

 

Azzal, ha talál egy olyan személyt, akiért pozitívan adhatja fel magát és miatta építheti fel magát, mert ilyenkor sokkal motiváltabb. Folyamatos motiválást igényel, hogy visszaszerezze férfias teremtő erejét, miközben társának egyre nagyobb teret kell hagynia számára.