A nőies nő

A férfias nő
augusztus 4, 2015
A nőies férfi
augusztus 7, 2015
Mutasd az összeset

A nőies nő

Az előző levélben onnan indultunk, ahonnan én is, a férfias nőtől. Most nézzük meg ennek ellentétes párját, a nőies nőt. A nőknek jó részét a nőies nők képezik, és sok pozitív és negatív tulajdonsággal rendelkezhetnek. Most leginkább a negatív oldalról közelítjük meg őket, hiszen abból sokat lehet tanulni, és azokon átalakítva el tudunk jutni a kiteljesedéshez.

 

 

Milyen a Nőies nő?

A nőies nő, olyan, mint a Vénusz. Harmóniái: lágyság, kecsesség, nőiesség, befogadás, szeretet, gyengédség, kreativitás, sok-sok érzelem. Diszharmóniái: áldozatiság, önfeladás, önfeláldozás, elnyomottság, kiszolgáltatottság, szeretetlenség, kihasználtság, gonoszság, ármánykodás, pletyka, fájdalomfüggőség, félelem az élettől. Tele van érzelmekkel, amik felemelik vagy elnyomják.
A nőies nő egy komoly téma, amit nem a saját bőrömön tapasztaltam meg. Egyre inkább igyekszem ebbe az irányba, vágyom rá, de nem feledkezhetem meg férfias aspektusaimról, ami kihívássá teszi a nőiesség működtetését, ugyanakkor sok előnnyel is jár a nőies nővel szemben. Sokáig lenéztem a nőies nőket, elítéltem őket legfőképp gyengeségeik miatt, akárcsak a nőies férfit. De hát amit nagyon elítélünk általában azok a legnagyobb tüskék bennünk és én is eljutottam oda, hogy vágyom a nőiességet és egyre nagyobb részét igyekszem és tudom működtetni.
Nem választottam külön a harmónikus és a diszharmónikusan működő nőies nőket, mindkettőről itt beszélnék talán mert oly szépen megférnek egymás mellett.

Gyerekkor

A nőies nő a gyenge, olykor kiszolgáltatott anyja mintáját veszi magára. Lehet szép, lehet csúnya, pont emiatt függ az értékeléstől és ezáltal a szeretettől. Ha szép, szépsége fenntartásába fekteti energiája nagy részét és egyben függ is tőle, ha csúnya, akkor pedig emiatt bújik el és értéktelennek érzi magát. Bármire képes, hogy szeressék. Már a köldökzsinóron keresztül az áldozati mintát, a kiszolgáltatottságot, alárendeltséget szívta magába anyján, illetve apján keresztül a kettejük közti játszmák segítségével. Nem dacol, inkább megfelel, szeretetért a lelkét, önbecsülését, önmagát adja és hajlamos felolvadni a férfi által kitűzött irányban, prioritásokban.
Egyik véglete az eminens tanuló ingatag önbizalommal, aki nem hibázhat, pont ezért csak biztosra megy és egy csomó kalandtól fosztja meg magát az életben, a másik véglete a lúzer, gyenge sokszor nem túl szép kislány, aki a képtelenségének és butaságának hitében átvészeli az iskolát, átlagos vagy átlagon aluli teljesítménnyel. Sokszor akaratgyenge, megmondják neki, hogy mit csináljon, nincsenek önálló ötletei, de ha vannak is, azokat inkább kicsiben éli ki különböző hobbik, kézműves foglalkozások, konyhaművészet mellett, az anyaság teljes felvállalása mellett, vagy fel sem merül benne, hogy bármit kezdjen velük.

 

Álmai férfija

Ők általában erős, domináns férfit választanak, aki mellett többé vagy kevésbé vannak értékelve, hozott mintáiktól függően. A férfi biztosítja a stabil hátteret, hozza a pénzt, hajlékot nyújt, cserébe a nő vezeti a háztartást, gyerekeket szül és felneveli őket, dolgozik, de nem valósítja meg önmagát, nem épít karriert. Nőiessége olykor kibontakozik máskor meg főleg a diszharmóniáit éli meg, mint az áldozat, a kiszolgáltatott, kihasznált, szenvedő, megcsalt, lenézett, értéktelen, mindamellett amit letesz az asztalra.

Értéktelen

Egy nagyon erőteljes minta, ami külön említésre méltó az az alacsony önértékelés, ami miatt nem hiszi el, hogy többre képes, vagy, hogy olyan férfit érdemel, aki jobban tiszteli és szereti őt, inkább csak nyel és magábafojtó. Ezért sokszor túl nagy kompromisszumokkal éli életét. Nem hisz magában, nem mer kilépni nem működő kapcsolatból, nem mer nemet mondani. Túlságosan függ mások szeretetétől, hiszen, amióta az eszét tudja, emiatt adta fel magát.

Áldozat

A másik fontos minta ami a nőkre általában érvényes az az áldozatiság. Mi nők imádunk áldozatok lenni, feláldozni magunkat, aztán bűntudatot kelteni. Például az anyám mindig mondta, hogy feláldozta magát miattam. Miattam lett beteg, boldogtalan, nem költ magára, nem kezdett új életet és még folytathatnám a sort. Ő az áldozati aspektust egy művészi szinten műveli, ez kóros, de hát ő ilyen. A gond csak az volt, hogy minden elővigyázatosságom ellenére szépen átvettem ezt tőle és sokszor kaptam magam azon, hogy már megint az áldozatot játszom, nagy terheket helyezve másokra. A kisfiammal elővigyázatos voltam és a boldogtalanságom terhét nem akartam a nyakába varrni, így inkább elváltam, így mindketten jól érezzük magunkat a bőrünkben, benne meg nem lesz miért bűntudatot keltenem.

Önállóság

Elég nagy probléma a nőies nőknél, hogy nem vagy nehezen vállnak önállóvá, ennél fogva függenek a férfiaktól. Ez leginkább akkor gond, amikor a nő kilépne a kapcsolatból, házasságból, de főleg gyerekekkel a karján nincs anyagi lehetősége eltartani magát és gyermekeit, sokszor társfüggőségben szenved, ezért inkább benne marad a kapcsolatban és tovább viseli a túl erős kompromisszumokat magáért a gyerekekért, mert nem hiszi el, hogy saját lábra tud állni.

A nő

Számomra a harmónikus nőies nő testesíti meg a csodát. Ha fel tudja számolni diszharmóniáit, kecsessége, nőiessége, finomsága igéző, csak gyönyörködni lehet benne. Mindemellett, ha az egyensúlyt fenn tudja tartani az anyává válás után, a végeredmény elbűvölő. Látni lehet, ahogy a lány beérik, kiteljesedik, akkor válik igazán nővé, beavatódik. Egyszerre nőies, csinos, elbűvölő, stílusos, ápolt, aki odafigyel magára, mindeközben mindent megtesz gyermekeiért, imádja férjét, aki pedig a csillagokat is lehozná neki. Ha kell virraszt, ha kell játszik, főz, a család melegét adja.

Az anya

A nőies nők nagyon jó anyák, mivel a gyermek számára jó értelemben feladják magukat értük, hogy gyermeküknek jó legyen és mindent megadjanak nekik. Nem teher ez számukra, szívesen teszik, ösztönösen jön, nem úgy mint a férfias nőnél, ahol a karrier a tét vagy-vagy, mivel az és-és-t nagyon nehéz kivitelezni.

Kiteljesedik

A nőies nőnél is beérik a gyümölcs, szépen lassan felmerül bennük is az igény, hogy megvalósítsák magukat. Ebben a társuk sokszor partner, sokszor pedig nem. Van, amikor a gyerekek érkezése után nem olyan sokkal, de van, hogy azután jön az ihlet , hogy önellátóak, vagy már kirepültek otthonról.

 

A befektetett energia kifizetődik

Kellő önmunkával, céltudatossággal, kellő racionalitással ők is megtalálhatják szenvedélyüket, azt a hobbit, amiből meg is élnek és ami miatt szívesen kelnek fel minden nap, mert önmagukért teszik. Igen, az önzőséget nekik gyakorolni kell. Ha szerencsések, olyan párt választanak, aki segíti őket a kibontakozásban, aki vezeti őket és kellő inspirációt nyújt, vagy akiért érdemes végigcsinálni, ha már annyira önfeláldozóak.
Mindenképp érdemes végigcsinálni és kibontani magunkból az igazi harmónikus nőt, mert nem kis boldogságot okozhatunk vele környezetünknek is. Az ilyen nőkben én is gyönyörködni szoktam, feltöltődöm, ha rájuk nézek, bár sajnos nincs belőlük még elég.
Hölgyeim! Hajrá!