A nőiség varázsa

A fájdalom… miért is fáj??
január 27, 2012
Drágák vagyunk, vagy mégsem?
március 27, 2012
Mutasd az összeset

A nőiség varázsa

Lehet, hogy nem mindenki büszke arra, hogy nő lehet. Mindennek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Mindenki számára mást jelent a , az igazi . Van aki egyből a divatlapok címlapjain szerepeltetett modellekre, sztárokra, magassarkú cipőre, trendi ruhára, tökéletes sminkre gondol. Van, aki meg a hétköznapok nőire, aki gyerekeket nevel, önfeláldozóan gondoskodik a családról, házimunkát végez, mellette dolgozik és közben próbál nő maradni.

Aztán sajnos ez nem mindig sikerül, nem mindenki tud mindenre egyszerre odafigyelni és elég energiát szentelni élete minden területének. Valljuk be, hogy ma nőnek lenni és maradni igazi kihívás. Egyre több irányba kell megfelelni, teljesíteni, a világ és az információ áramlása pedig egyre gyorsabb. Olyan az egész, mint egy labirintus és nem mindig találjuk a kiutat.

A legcélszerűbb felállítani egy fontossági sorrendet, ami persze mindenkinél más. Van aki a családot, van aki a munkát és van aki a hobbit helyezi előtérbe, ki-ki lehetőségeihez, személyiségéhez mérten. Ami viszont általában a legvégére szokott maradni, az önmagunk. Magunkra figyelünk a legkevésbé, a saját álmainkat, vágyainkat, szükségleteinket helyezzük a sor legvégére. Csak ugrálunk a szerepek között: anya, feleség, nő, munkatárs, főnök, beosztott, barát, lelki szemetesláda és még sorolhatnám.

Méltán bosszantja hiúságunkat, önérzetünket, ha látunk egy boldog, kiteljesedett, kiegyensúlyozott nőt, aki élete minden területén boldog. Egyből a hibát keressük rajta és kifogásokat, hogy mi miért nem vagyunk, ne legyünk olyanok mint ő, ezáltal elhatárolódunk attól is, amit ő képvisel.

Egy igazi nő, nem attól nő, hogy a legtrendibb ruhákat, frizurát hordja és tökéletes testtel rendelkezik, mert sokszor látni gyönyörű külsőt, hidegséggel, morcossággal, stresszel, önbizalomhiánnyal vagy éppen gőggel párosítva. Ez pedig nagyon megbontja az összhangot.

Egy igazi nő attól nő, hogy elfogadja magát, hogy szereti és élvezi az élete pillanatait, legyen az egy mosoly mert süt a nap, vagy mert kék az ég és zöld a fű. Minden nap millió okunk van arra, hogy dühösek, szomorúak, stresszesek legyünk és legalább ugyanannyi, hogy vidámak, felszabadultak, boldogok. Elvégre mi döntjük el, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, milyen dolgokat, megjegyzéseket veszünk a lelkünkre vagy suhanunk el felettük legyintve egyet és mit látunk meg a részletekben, a jót vagy a rosszat.

Zavarhat a reggeli kávé, mert forró, de örömmel is eltölthet mert finom az illata és úgy is megihatom, hogy közben gondterhelten elemzem napi tehendőimet, minden hozzáállás kérdése és ez csak rajtam múlik.

Bosszanthat a testem, mert csak a hibákat látom rajta, ahelyett, hogy kiemelném szépségeit. Fölösleges a divatlapokban szereplő hölgyekhez hasonlítanunk magunkat, hisz minden kor női ideája más és más. Ne akarjunk olyanok lenni, mint mások, hanem kezdjünk el végre önmagunk lenni: csodálatosak, szépek, boldogok, NŐK. Mert minden férfi más típusú nőt kedvel, de aki nem engem szeret, hanem valami eszmét, az lehet, hogy nem is érdemel meg.

Kedves NŐK, engedjétek át magatokon az ősi energiákat, amit évezredeken keresztül alakult, formálódott és ennek a folyamatnak még messze nincs vége. Legyetek büszkék magatokra, komoly feladat ma nőnek lenni, hisz csodálatosak vagytok és szépek, egyediek a magatok módján. Ez csak úgy lehetséges, hogy megismeritek önmagatokat, leromboljátok korlátaitokat és használjátok erényeiteket, hisz mindegyikőtök egyedi kombinációban birtokolja ezeket. Mindenkiben van valami csodálatos, varázslatos, kérdés, hogy látja és ezáltal láttatja-e azt. Önmagatok szeretete az, ami elvezet a belső forráshoz, amitől tündökölni tudtok, amitől összhangba kerülhettek saját nőiségetekkel és a testetekkel is. Ha hinni tudtok magatokban, az kiül az arcotokra, megmutatkozik a stílusban, kisugárzásban, az nem lehet nem észrevenni, öröm lesz rátok nézni.

Mai emancipált világunkban rengeteg módszer, technika foglalkozik azzal, hogy embereket segítsen megismerni önmagukat, megtalálni az egyensúlyt, mert lehet, hogy nem mindenkinek megy egyedül. Hogy kinek mi a szimpatikus, hagyatkozzon a megérzéseire, amiben a NŐK olyan jók szoktak lenni.

Mi ezzel a kis irással szeretnénk nagyon boldog Nőnapot kívánni minden kedves nőtársunknak hisz kozmetikánk is az önszeretet és kiteljesedés jegyében működik. Mert NŐnek lenni kihívás és megtiszteltetés is egyben. Büszkék vagyunk arra, hogy sok nőtársunk önbizalmához hozzájárulhatunk kicsit.

Férfiak hamarosan…